Fantasystrijd Brugge

published Nov 03, 2012

Dit is mijn inzending voor de Fantasystrijd Brugge 2012.

Ik heb in juni meegedaan aan de Fantasystrijd Brugge 2012. Dit is een schrijfwedstrijd voor fantasyverhalen met een maximum van 1500 woorden. De mooie Vlaamse term is kortverhalen.

Vandaag, 3 november, ben ik in Brugge geweest voor de uitslag. Er waren 213 deelnemers. Ik ben als 62e geëindigd. Dat is ruim de bovenste helft, dus ik mag tevreden zijn.

Het verhaal dat ik geschreven heb, had ik oorspronkelijk bedoeld als proloog voor de fantasyroman waar ik aan werk (voor de Luitingh Fantasy en Magic Tales romanwedstrijd). Een deel van de charme van het kortverhaal zit hem erin dat het een tijdje duurt voor je doorhebt wat er aan de hand is en wat voor iemand de hoofdpersoon is. Als deze proloog in mijn roman zou staan, dan zou de lezer allang een plaatje op de voorkant hebben gezien en een stuk tekst op de achterflap en was dat stukje verrassing weg. Toen heb ik besloten er een apart verhaal van te maken.

De verwijzingen naar de harde werkelijkheid van mijn roman heb ik eruit gehaald. Mede daardoor is het waarschijnlijk de kortste inzending geworden, met slechts 669 woorden. Niet lang voor ik het verhaal inzond, heb ik de Hunger Games trilogie van Suzanne Collins en Op de hoogte van Christophe Van Gerrewey gelezen. Deze boeken vond ik erg goed. Ze zijn in de eerste persoon en de tegenwoordige tijd geschreven. Voor die boeken werkte dat goed en ik vond die directe vorm ook bij mijn verhaal passen, dus in de laatste week heb ik het nog omgeschreven.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kan mijn inzending lezen.

Keywords
boeken