Getuige van Jezus zijn

published Sep 18, 2007

Tweede deel van preekserie van Erik over de visie van de Bethelkerk.

Het deel waar het vanochtend om gaat, is:

Wij willen mensen tot Jezus Christus leiden (en via hem tot de Vader). Daarom hechten wij er belang aan, dat mensen toegerust worden om getuigen van Jezus Chistus te zijn op de plaats waar zij wonen en werken. Wij willen het goede zoeken voor onze naaste, voor de samenleving en cultuur waar wij onderdeel van zijn. Wij willen praktisch dienstbaar zijn zodat God groot gemaakt wordt.

Wij geloven dat juist ook op deze manieren Gods Koninkrijk op aarde zichtbaar wordt.

Getuigen, betekent dat evangeliseren? Nee, het gaat dieper. Je geeft geen getuigenis, je bent een getuige. Daarin mogen we in de kerk toegerust worden. We mogen leren om Jezus Christus te verkondigen, zoals onze missie het zegt.

Bijbellezingen: Handelingen hoofstuk 1 vers 6 tot 11, hoofstuk 2 vers 1 tot 4, hoofstuk 3 vers 1 tot 16.

Link naar preek

Keywords
preken