Krachtcentrale van de Geest

published Aug 26, 2005, last modified May 18, 2007

Lezing Otto de Bruijne

Op de eerste avond van de New Wine zomerconferentie sprak Otto de Bruijne over Johannes hoofdstuk 2 vers 13 tot 21 (Jezus die de tempel schoonveegt) en Johannes hoofdstuk 3 vers 5 tot 8 (een deel van zijn gesprek met Nikodemus). Jezus ruimt de krachteloze buitenkant uit de weg. Hij zegt zelfs dat hij de tempel af zal breken. Er gebeurde veel in de tempel dat de aandacht van God afleidde. Nikodemus verlaat de krachtcentrale en hoort van Jezus van wie hij wél kracht kan ontvangen: de Heilige Geest.

Ook de Nederlandse kerk is afgebroken; er mag wel eens een bezem doorheen. Wat moet er gebeuren? Knielen voor God. Verbroken zijn, verootmoedig je . "Heer, ontferm u, vergeef mij, doe uw werk in mij."

God zegt: "Ontvang mijn Geest" en: "Zie, Ik maak iets nieuws." Laat dit de week zijn waarin God in je mag werken.

Ga terug naar de overzichtspagina van de New Wine zomerconferentie 2005.