Schrijfcursus

published Feb 16, 2012, last modified Feb 17, 2012

Ik ben begonnen aan een schrijfcursus.

Ik ben vanavond begonnen met de cursus Een roman en dan? van het SKVR. Deze wordt gegeven door Silvana Sodde. Ik ben ondertussen een leuk eindje gevorderd met mijn fantasyroman over draken. Daar valt nog een hoop aan te verbeteren, dus ik hoop daar in deze cursus praktische tips voor te krijgen. Als cursisten gaan we ook (twee-aan-twee) een deel van elkaars verhalen lezen en daar kritiek op leveren. Silvana zal als docent iedereen feedback geven. Naast het inhoudelijk bespreken van elkaars werk zal de nadruk vooral liggen op hoe 'het' werkt in het uitgeverswereldje.

Ik ben benieuwd wat ik hiervan ga leren. Ik hoop meer inzicht te krijgen in mijn sterke en zwakke punten. Wat zijn mijn blinde vlekken in het schrijven? Ik wil boeiende fantasyverhalen schrijven die iets laten doorschemeren van God. Dan moet ik wat in mijn hoofd zit wel duidelijk kunnen overbrengen op het papier.

Om inspiratie op te doen, heb ik zojuist een abonnement genomen op het Pure Fantasy tijdschrift.

Ik heb ondertussen ook contact gehad met een Rotterdamse schrijfster, Marion Altena. Ik ben haar boek Ontworteling aan het lezen en dat bevalt me uitstekend. Ik zal daar vast nog wel een recensie over schrijven.

Dus: het duurt nog zeker een tijd voordat mijn fantasyboek af is, maar ik ben er serieus mee bezig. Zie een voorproefje van mijn boek hier.