Wil jij mijn collega worden?

published Feb 01, 2013

Mijn werkgever Zest Software is op zoek naar een Python programmeur.

Mijn Franse collega Vincent Pretre gaat weg bij Zest Software. Ik vind het jammer om hem te zien gaan, maar uiteindelijk was de aantrekkingskracht van familie, bergen en kaas die ook goed smaakt buiten een tosti te groot. Wij zoeken dus naar iemand om hem te vervangen, anders hebben we teveel werk te doen.

We willen iemand met ongeveer de vaardigheden van hem of mij. Het belangrijkste is dat je competent bent in het programmeren in Python en dat ook graag doet. We bouwen websites gebaseerd op Plone of Django, dus als je één of beide beheerst, is dat handig. Als je geen ervaring hebt met deze twee frameworks, maar je houdt van een uitdaging, neem dan toch contact met ons op. Leren hoort bij het vak.

Ik werk al zeven jaar voor Zest en dat bevalt me nog steeds goed. Ten eerste hebben we een klein, maar goed team. Jean-Paul Ladage is de baas, met vele jaren ervaring in Zope en Plone. Hij heeft er een handje van uit te vogelen wat een klant nodig heeft in plaats van wat hij wil, en hij kan dat uitleggen aan het ontwikkelteam. Fred van Dijk houdt het hoofd koel bij het helpen van klanten met veel websites en servers. Hij zoekt uit of een wens of bug aangepakt kan worden met standaard Plone of met add-ons of dat Vincent of ik als programmeurs erop los mogen. Thom van Ledden heeft veel styling voor ons gedaan, maar hij zal weinig tijd hebben, want hij gaat de komende tijd aan een afstudeeropdracht zitten. Daniel Ferreira doet marketing voor ons. Elke dag lunchen we samen.

Ik vind het leuk dat ik de hele week veel kan programmeren. Ik kan me concentreren op Plone en wat Django en ook een beetje Grok, terwijl Jean-Paul en Fred de meeste klanten opvangen voor ze me af kunnen leiden. Klantcontact is prima, maar niet teveel op één dag. :-) Ik vermaak mezelf het beste als ik aan een project werk en daarbij verbeteringen kan doen aan de kern van Plone of aan add-ons, en dat komt geregeld voor.

Dus: als je op zoek bent naar een Pythonbaan met een goed team in Rotterdam (Hoogvliet), neem dan contact met ons op.