Draken

published Nov 30, 2010, last modified Oct 25, 2011

Lees een klein voorproefje van wat mogelijk een roman van mij wordt.

De maand november wordt elk jaar uitgeroepen tot National Novel Writing Month, oftewel: nationale romanschrijfmaand. Dat is in Amerika begonnen maar is ondertussen internationaal geworden. Het is in feite een wedstrijd met jezelf. Je hebt dertig dagen om een korte roman van 50 duizend woorden te schrijven. Dat is ongeveer 175 pagina's. Er is geen jury die de duizenden inzendingen leest. Winnaar is iedereen de 50 duizend woorden haalt. Het is een mooi doel dat hopelijk veel mensen inspireert om eindelijk een keer te gaan zitten en die roman die al jaren in hun hoofd zit nu eens op te schrijven.

Ik heb ook zo'n roman in mijn hoofd zitten en potentieel nog wel meer dan één ook. Ik heb dit jaar dus meegedaan aan nanowrimo. Al snel werd duidelijk dat ik de 50 duizend bij lange na niet ging halen. Wel heb ik de helft gehaald, om precies te zijn 26.245. Omdat dit toch al gauw 26.245 woorden meer zijn dan aan het begin van de maand ben ik zelf heel erg tevreden. Ik vond het leuk om te doen en het smaakt naar meer. Ik ben dan ook van plan vrolijk door te schrijven. Het verhaal is nog lang niet af en ik ben benieuwd hoe het afloopt.

Het is een fantasyverhaal. Alle hoofdpersonen zijn draken. Als je dat niet interessant vindt, kan je beter niet verder lezen. Als dat gegeven je niet afschrikt, lees dan een klein voorproefje van het verhaal (het eerste deel van wat voorlopig hoofdstuk 7 is) en laat me weten wat je ervan vind.

Bekijk hier de PDF (negen pagina's).

Keywords
books