Lightning talks

published Sep 21, 2011, last modified Sep 26, 2011

Nederlandse Plone gebruikersdag 2011

Lightning talks tijdens de Nederlandse Plone gebruikersdag 2011 in De Balie.

Paul Roeland: van Joomla naar Plone

http://schonekleren.nl is nu nog een oude Joomla site. Wordt Plone. We gaan transmogrifier gebruiken om de content om te zetten. Het is een pijplijn die content uit in dit geval Joomla haalt en daar Plone content van bakt. De andere kant op kan ook; je kan er zelf pijplijnen voor definiëren. In Joomla kan je Jix installeren, een import en export utility. Die export gebruik je als input voor transmogrifier. Zie http://pypi.python.org/pypi/collective.transmogrifier

Yadi Dragtsma: Free publicity

Ik doe marketing en communicatie bij Four Digits. Je hebt een mooi persbericht, maar zelfs het lokale suffertje pikt het niet op. Wat moet je doen? Redactiewetten: redacteuren hebben altijd haast, zijn liever lui dan moe (maak het hen makkelijk), redacteuren zijn generalisten (maak het begrijpelijk), redacteuren zijn objectief (zeg dus niet te snel dat iets nieuw en fantastisch is). De meeste persberichten zijn enorme verhalen zonder structuur; meer vorm dan inhoud; beroepsdeformatie (cijfertjes, jippie; nee, gebruik Jip-en-Janneke-taal). Speltips: vergroot je kansen. Wees kort, bondig en objectief; kies juiste opmaak; koppel je evenement aan iets actueels; let op spelfouten, let op de vijf W's: wie, wat, waar, wanneer, waarom. Zorg liefst dat het bericht bij een specifieke redacteur terecht komt en bel ook even.

Kees Hink: Diazo

http://www.iederz.nl/ Sociale werkplaats in Groningen. Wij werden gevraagd een nieuwe website hiervoor te bouwen, passend bij hun nieuwe huisstijl. Die stijl was heel specifiek. Dat kan een uitdaging zijn met Plone. Je wil het liefst alle handige standaard Plone features, maar dan wel de voorkant tonen in de stijl van de klant. Diazo haalt stukjes uit de website (Plone) en hangt dat in het html ontwerp.

Thijs Jonkman: Diazo

Wij hebben het Compass style framework gebruikt (met Ruby) om wat css stylesheets te maken die aardig goed zijn voor de gemiddelde Plone site, zodat nieuwe sites gemakkelijker worden. Zie http://www.compass-style.org/