Unit 4 Consist SalesForce: Plone Customer Portal

published Sep 21, 2011

Nederlandse Plone gebruikersdag 2011

Wieteke den Uijl van Proteon en Pierre Broekarts van Unit 4 Consist presenteren een case study op de Nederlandse Plone gebruikersdag 2011 in De Balie.

Pierre: ik ben relatiemanager bij Unit 4 Consist. We verzorgen salarisadministraties voor miljoenen mensen. Ik laat wat zien van een financiële portal.

We draaien financiële software op de AS400 (I-serie). We ontwikkelen en onderhouden deze software. Elk jaar verandert er wel weer iets in de regelgeving dat je moet verwerken. Het is afgestemd op de Nederlandse wetgeving. Ongeveer 500 grote en middelgrote bedrijven.

We hadden eerst informatie in allerlei verschillende systemen. Een klant kan bijvoorbeeld een e-mail sturen, maar ook bellen. Beide stukken informatie moeten wel op de juiste plek terechtkomen.

Unit 4 Consist gebruikt SalesForce als CRM systeem voor intern gebruik en voor marketing, sales, servicedesk, rapportages.

Er is veel handmatig werk, dus dat is foutgevoelig. De klant heeft geen inzicht in de status van afhandelingen. Dubbele vragen komen voor. Vragen komen niet altijd bij de juiste personen terecht.

We hadden dus wat wensen. Volledige CMS functionaliteit. Automatische invoer in SalesForce.

Nieuwe situatie in gebruik:

Hier gebruiken we dus Plone voor met daarin een koppeling met SalesForce. Hier was het bijvoorbeeld makkelijker om te regelen dat mensen software kunnen downloaden, in plaats van dat je een tape in de AS400 machine moet stoppen. En natuurlijk stellen we veel meer informatie beschikbaar. Onze klanten weten nu waar ze alles moeten zoeken, namelijk op dit ene systeem.

Implementatie binnen Plone is met de volgende pakketten gedaan:

Informatie binnen Plone wordt ieder kwartier ververst vanuit Salesforce.