Preken uit Overschie te beluisteren

published Feb 10, 2004, last modified May 18, 2007

Vanaf nu zal ik preken uit mijn kerk als geluidsdocument op deze site zetten.

Sinds zondag 14 september ben ik verantwoordelijk voor het opnemen van de kerkdiensten van de NGK Overschie . Dat houdt in dat een paar tieners de opnames verzorgen en dat ik in de gaten houd of dat wel goed gaat.

Al jaren worden de diensten opgenomen op cassettes. Het wordt alleen steeds lastiger om cassettes te kopen. Het wordt dus tijd om over te gaan op CD's, wat nu ook gebeurt. Voorlopig worden er nog steeds ook cassettes gedraaid. De CD-opnames belanden nu in de proefperiode.

Er is goed spul aangeschaft. Daar is ook een kopieerapparaat bij dat in één keer vier kopieën kan maken. Afgelopen zondag ging dat 's ochtends goed en 's avonds fout. Er moet dus nog wat verbeterd worden. Gelukkig gaat Sjoerd Mouissie, een van de leden van het technische team, bekijken wat er mis is.

Ik heb van de ochtenddienst een CD mee naar huis genomen. Die heb ik overgezet naar mijn computer. Een deel daarvan is nu te vinden op deze site onder het kopje preken .

Voorlopig is dit nog onofficieel. Het is een test. Het is goed om eerst nog eens te overleggen met wat mensen of dit gewenst is en hoe het zit met © copyrights en welk gedeelte van de dienst gepubliceerd kan worden. Maar Pastor Erik, onze dominee, vond het een goed idee. Hij zei dat ik maar eens met Sjoerd moest overleggen, aangezien hij de website van de kerk beheert.

Dan kan je ook nog bekvechten over in wat voor formaat je de geluidsbestanden moet aanleveren. De hoofdkeuzes zijn mp3 en Ogg Vorbis. Dat laatste heeft mijn voorkeur. Misschien schrijf ik daar nog een keer wat over. In ieder geval is dat volgens mij met de meeste muziekprogramma's prima te beluisteren. Op het moment zijn er drie fragmenten te beluisteren. Een is mp3, de andere twee zijn ogg. Laat het mij maar weten als je een van die formaten niet kan beluisteren.

Update

Mijn dominee, Pastor Erik, kwam met de volgende opmerking: "Muziek in mp-3 hebben we beluisterd: mooi! Ogg, och, och, dat lukt dus niet.... Vraagje: zouden de meeste mensen niet via mp-3 werken, zodat 't de moeite waard zou zijn hiermee te werken?" Okee, dan wordt het mp3! Zie dus het kopje preken op deze site.